Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Махат опасните козирки по бул. “Осми Приморски полк”
Автор: Екип Varna24.bg 14:30 / 02.06.2009Коментари ()1006
© Varna24.bg
Опасните козирки по бул. "Осми Приморски полк" във Варна ще бъдат премахнати. Това обяви на редовния си брифинг днес кметът Кирил Йорданов. По думите му решението се основава на направените конструктивни експертизи. До 8 юни собствениците трябва да отстранят доброволно опасните навеси и поставените върху тях рекламни съоръжения. Ако не го направят, общината ще се заеме с премахването за сметка на хората, които държат обектите с опасните конструкции.

В началото на 2008 г. рухнала козирка на бул. "Осми Приморски полк" във Варна уби 22-годишна студентка. Година и половина след инцидента предстои да се изследва здравината на бетона на козирките на отсрещната страна на булеварда. Кметът поясни, че в момента се търси технически способ, за да бъде оценено натоварването, което могат да понесат конструкциите. Независимо от състоянието на козирките там обаче, Кирил Йорданов вече е разпоредил да бъдат свалени рекламните съоръжения.

Градоначалникът съобщи, че е приключило проучването на междублоковите пространства и резултатите от анализа на състоянието им ще бъдат обявени най-вероятно следващата седмица.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mahat-opasnite-kozirki-po-bul-Osmi-Primorski-polk-93409
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.