Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тубдиспансерът търси персонал за поликлиника
Автор: Екип Varna24.bg 11:16 / 05.06.2009Коментари ()537
Най-вероятно през август към Тубдиспансера ще заработи и медицински център, услугите в който ще минават по здравна каса, а не както досега - за сметка на лечебното заведение. Това посочи новият управител на диспансера д-р Петър Генов. В поликлиниката ще се правят консултации на пациенти с белодробни заболявания, там ще се провеждат последващите прегледи на миналите през диспансера туберкулозно болни. По касата ще вървят и различните лабораторни изследвания.

За да стане факт медицинският център, трябва да се извърви един доста дълъг административен път с няколко коли бумаги. Като начало са обявени свободни позиции за белодробни специалисти, микробиолози и старши сестри. Вече е внесено и предложение за разкриване на поликлиника до Общинския съвет, който ще даде положителното си становище на заседанието си в края на месеца. Щом излезе протоколът, центърът ще се регистрира в съда и тръгват процедурите в РИОКОЗ и районния център по здравеопазване. Т.е. ако няма проблеми, до края на юли документите ще бъдат депозирани в здравната каса за оглед и подписване на договор.

А междувременно днес и утре в Стара Загора по инициатива на здравното министерство върви национално обучение за най-актуалните мерки по програмата за превенция и борба с туберкулозата.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Tubdispanserut-tursi-personal-za-poliklinika-93947
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.