Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
На 7 юли в ФКЦ - Варна ще се проведе пресконференция на БЧК
Автор: Екип Varna24.bg 15:09 / 03.07.2009Коментари ()659
© Varna24.bg
На 7 юли вторник от 13:00 часа в зала Пресцентър на Фестивален и конгресен център - Варна ще се проведе пресконференция.

Предмет на разяснение и дискусия по време на пресконференцията ще бъдат следните значими социални и хуманитарни кампании и събития:

Провеждане на Седмица на Водното спасяване във Варна

Седмицата ще започне с демонстрация по водно спасяване от екип „Млад спасител" на 07 юли 2009 г. от 11:00 часа на басейна в комплекс „Гранд Хотел Варна". По време на пресконференцията ще бъдат връчени и удостоверенията за успешно завършен курс на младите спасители. Любопитно е да се отбележи, че формированието „Млад спасител" е първата подобна група през последните 20 години във Варна. Горди сме, че успяхме да възстановим тази традиция, която учи деца и юноши с плувна култура на всички техники по водно спасяване. Това едновременно възпитава в чувство на съпричастност и в грижа за живота на хората. В това начинание сме подкрепени от спортен клуб „Одесос 98", чийто състезатели и шампиони по петобой и водни спортове са гръбнака на екипа "Млад спасител".
На 10 юли 2009 година ще се проведе Научно-практическа конференция и кръгла маса по проблемите на водното спасяване във Фестивален и конгресен център - Варна.

Стартиране на раздаването на помощи по програмата „Предоставяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица" за област Варна


Над 10 000 са бенефициентите от областта, които ще получат хранителни пакети с брашно, захар и ориз от 07.07. до 24.07.2009 г. Реализирането на програмата се осъществява с партньорството на Областна администрация, Община Варна, кметство „Вл. Варненчик", Регионална дирекция „Социално подпомагане", Дирекция „Социално подпомагане", Сдружение „Гражданско сдружение „В"" и всички общински администрации на територията на областта.

Участие на Български Червен кръст в учение „Бриз - 2009"

 
Български Червен кръст ще се включи със своите доброволни екипи по първа помощ и по водно спасяване във военноморското учение с международно участие „Бриз - 2009". В рамките на учението ще бъде отработено гражданско-военното сътрудничество при овладяване на кризи и оказване на помощ на населението.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Na-7-yuli-v-FKC-Varna-shte-se-provede-preskonferenciya-na-BChK-98546
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.