Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 20 сигнала за наводнения във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 10:55 / 06.07.2009Коментари ()685
© Impact Press Group
Над 20 сигнала за наводнения във Варненско са били получени в дежурната на Областна дирекция "Гражданска защита" - Варна. "Два екипа на дирекцията обхождаха различните обекти, за които имахме сигнали. 9 от тях бяха за наводнени приземни етажи и мазета". Това заяви директорът на "Гражданска защита" - Варна, инж. Владимир Иванов. По неговите думи, единият от сигналите е бил за скъсана дига на яхтеното пристанище. Най-много обаждания за наводнения е имало в ниската, централна част на града и Колхозния пазар. "Голям проблем се оказва това, че от общината и ВиК не взимат превантивни мерки. Повечето от отводнителните шахти не функционират изобщо. Така след едно наводнение се оказва, че "Гражданска защита" трябва да се занимава с неща, които не й влизат в компетенцията", коментира инж. Иванов.

По думите на главния инженер на ВиК Христо Иванов, проблеми са възникнали основно по ул. "Девня". Там съществува проблем с дъждовната канализация, защото много от шахтите са затепени. Наводнения е имало и в района на Зеленчукова борса, както и отделни адреси в "Аспарухово".

Количеството паднал дъжд в морския град е бил 35 литра на квадратен метър. Получени са сигнали и за паднали дървета. Като цяло обстановката във Варненско е била спокойна през изминалото денонощие, допълниха от "Гражданска защита".

Източник: "Позвънете"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-20-signala-za-navodneniya-vuv-Varnensko-98967
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.