Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прокуратурата подхваща съдия изпълнител
Автор: Екип Varna24.bg 10:15 / 07.07.2009Коментари ()1406
Варненецът Георги Петков, който е бил ощетен от действия на частния съдия изпълнител Станислава Янкова по повод имотен спор с брат си Милко Петков, е пуснал жалба до районната прокуратура.

В нея той е посочил, че оправната шефка на дисциплинарната комисия на Съюза на частните съдебни изпълнители в България неправомерно е накърнила интересите му. Това е станало след анулирането на търга за спорен имот в центъра на Варна първо от окръжния съд - на 20 август м. г., а после и от Върховния касационен съд - на 31 март т. г.

Милко Петков обжалвал пред Върховния касационен съд, но междувременно не стоял със скръстени ръце. Едва на 31 март т.г., когато прочел постановлението на ВКС и отишъл при съдия изпълнителя да си прибере внесените по сметка 47 060 лв. за апартамента, Георги разбрал, че те вече са наплатени на брат му.

На всичко отгоре зад гърба му Милко Петков участвал преди края на март и във втори търг за гараж, част от имота. Първоначалната цена била 24 600 лв., а "състезанието" - с други двама кандидат-купувачи, които обаче не наддавали. Милко "спечелил" търга и взел помещението за... 10 000 лв.

В момента ощетеният Георги Петков води гражданско дело срещу съдия изпълнител №719 Станислава Янкова, което е насрочено в окръжния съд в морската столица за 29 септември. От друга страна, Варненската районна прокуратура е изискала от нея да комплектова и предаде документацията по съдебно-изпълнителното дело за имота на ул. "Св. Иван Рилски", с цел проверка по случая.

Станислава Янкова, бивш шеф на държавното съдебно изпълнение при Враненския районен съд, бе осъдена на 18 месеца условно с 3 г. изпитателен срок за престъпления по служба. Варненският апелативен съд неотдавна й отне и правата да упражнява доходоносния бизнес за 18 месеца.

Източник: в. "Морски Труд"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Prokuraturata-podhvashta-sudiya-izpulnitel-99121
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.