1,1 млн. лв. гълтат деретата във Варна за година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:53 / 26.11.2008
493
4 варненски фирми ще чистят в рамките на година охранителните канали и дерета в петте варненски района. За целта от общината са предвидили 1,1 млн. лв. До дни изтича срокът за обжалване на решението, по силата на което фирма "Жилфонд" ще чисти отводнителните артерии в "Младост" и "Приморски", "Перфекта билдинг" - в "Одесос", "Верида 1" - в "Аспарухово", а "Паралел 60" - във "Владислав Варненчик". Това съобщи за "Черно море" шефът на общинската дирекция "Осигуряване и опазване на обществения ред" Стойчо Бакалов. По думите му контролът върху изпълнението на обществената поръчка е възложен на районните администрации.

По 150 000 лв. са заделени за почистването на деретата в "Аспарухово", "Владиславово" и "Одесос". 300 000 лв. ще похарчи община Варна за тези мерки в "Младост". Най-големи ще бъдат разходите за деретата в район "Приморски" - 350 000 лв. Това са максималните суми, с които от хазната ще бъдат обезпечени всички дейности по почистването на деретата. Плащанията ще се извършват след изпълнението на възложените задачи. Ако не се справят с поетите ангажименти, фирмите ще бъдат санкционирани, поясниха още от общинската администрация. За момента съответните дейности по почистването ще бъдат възлагани директно от община Варна, но по-късно вероятно тази инициатива ще бъде прехвърлена на районните администрации. Целта е каналите да се изчистят от самораслите дървета и храсти, както и от битовите и строителни отпадъци, които ги замърсяват и задръстват.

През последната година почистването на охранителните канали и дерета бе възложено на фирма "Титан АС" - в "Младост" и "Одесос", на "Адиан" - в "Приморски", и на "Омега интерклинър" - във "Владислав Варненчик".

Тази година кандидатите за изпълнители на обществената поръчка са били много повече от преди, но доскорошният лидер "Титан АС" не е подал документи за участие в надпреварата, научи "Черно море".

Източник: chernomore.bg

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).