1 година пробация за пиян шофьор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:34 / 13.05.2010
875
За шофиране в нетрезво състояние и причиняване на телесни повреди по непредпазливост, Варненският районен съд наложи на 22-годишния Добромир Георгиев от с. Разделна наказание от 1 година пробация. За същия срок подсъдимият бе лишен и от право да управлява автомобил. Наказанието бе наложено по силата на одобрено от съда споразумение.

Случаят е от 19 февруари миналата година. Около 5,15 часа сутринта при управление на "Рено Лагуна" в гр. Белослав с несъобразена скорост (около 100-110 км/час) и в пияно състояние, младежът изгубил управлението на автомобила. Колата от дясна пътна лента навлязла в лявата, качила се на бордюра и съборила пътен знак, след което пресякла кръстовище и косо се ударила в крайпътно дърво. При удара спътникът на водача получил телесни наранявания, изразяващи се в счупване на ребра, ключица, ожулвания и др. Взетата кръвна проба на Добромир Георгиев след катастрофата отчела 2,20 промила алкохол в кръвта.

22-годишният Георгиев е неосъждан до момента. Съдът определи той да изпълнява ззадължителните пробационни мерки при периодичност 2 пъти седмично, както и в продължение на 1 година да полага поправителен труд с 10% удръжки от месечното трудово възнаграждение. Разноските по делото също са в тежест на подсъдимия.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).