10 години зад решетките за украинец, убил свой колега край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:40 / 30.09.2024
303
Варненският окръжен съд призна за виновен 50-годишен украински гражданин, който умишлено умъртвил свой колега. Съдебният състав му наложи наказание от 10 години "лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.

Подсъдимият и защитата му поискаха делото да бъде разгледано по реда на съкратено съдебно следствие. Те дадоха съгласие да се проведе разпит само на някои свидетели и вещи лица, а при постановяване на присъдата непосредствено да се ползва съдържанието на експертни заключения на останалите вещи лица от досъдебното производство.

Убийството е извършено на 13 февруари миналата година в село Езерово, област Варна, където двамата украински граждани работели в завод за кораборемонт и корабостроене. Живеели в една стая във ведомствено жилище. Не били в близки отношения. В деня на убийството, в късния следобед, двамата употребявали алкохол. В един момент между тях възникнал словесен конфликт с размяна на обидни реплики. Подсъдимият извадил нож и нанесъл удар в корема на своя колега. Двамата започна да се боричкат на земята, като 50-годишният мъж успял да нанесе и втори удар с ножа в тялото на своя сънародник. Останалите живеещи в близост се намесили, разтървали мъжете и извикали спешна помощ. Въпреки оказаната помощ, няколко дни по-късно раненият мъж починал в болницата.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи за обжалване и протест в 15-дневен срок от днес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Скъп айфон донесе глоба на млад варненец
Наградиха заслужили варненци
Три варненски университета откриха официално академичната си годи...
50 бебета са родени през 2024 година във Варна с помощта на общин...
Часове до старта на голям ВиК проект, който ще затваря поетапно в...
Модерен водопровод заменя от утре стария руски във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).