10 новородени изоставени в Дом майка и дете във Виница от началото на лятото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:55 / 21.08.2011
1290
10 новородени бебета са изоставени от началото на лятото, научи в. "Черно море" от директора на Дома за медикосоциални грижи (ДМСГ) в кв. "Виница" д-р Стефка Джанкова. Те са докарани директно от родилните отделения във Варна. Част от бебетата са недоносени и с течение на времето трябва да натрупат необходимите килограми. Всеки отделен случай се разглежда внимателно от отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" във Варна. Броят на новопостъпилите бебета не е по-голям в сравнение със същия период на минали години, но явлението изоставяне на деца остава, каза още д-р Джанкова.

Тя сподели, че ремонтът на дома след пожара през февруари т.г. е приключил окончателно. Възстановени са котелното помещение, както и пострадалият от пламъците склад за дрехи и санитарни материали. Комисията за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи ни отпусна 50 000 лв. за ликвидиране на щетите, колкото бяхме поискали предварително, каза с благодарност директорката на дома. Почти на същата стойност са и даренията под формата на санитарни материали, консумативи, храни и дрехи от организации и отделни граждани.

Ще припомним, че котелното помещение на ДМСГ бе унищожено от пожар, възникнал на 16 февруари вечерта. Заради изгорелия склад в близост до него домът остана временно без санитарно-хигиенни материали и консумативи, но благодарение на дарения от хора и организации липсите бяха бързо попълнени. Помощ оказаха и ВМС, които осигуриха мобилни бойлери на твърдо гориво до частичното възстановяване на котелното.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).