10 варненски компании подписват меморандум за социално предпиемачество

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:35 / 17.02.2010
814
10 водещи предприятия от структуроопределящи отрасли във Варненска област ще подпишат меморандум със сдружение „Бизнес агенция" в рамките на проект за защитена заетост и социално включване на хора от рискови групи, заяви на пресконференция днес Силвия Щумпф, председател ня сдружението и ръководител на проект „Мисия за промяна - социалното предприятие като шанс за пълноценен живот и социално включване".

10-те компании са от различни сфери на дейност като туризъм, транспорт, производство на храни, високи технологии, обучение и др. Очакванията са тези фирми да осигурят работни места и или да подобрят условията на труд за хора с увреждания, като се създадат защитени работни места за определени професии. По този повод се предвижда обучение на 60 души - 20 с двигателни увреждания, 20 с ограничения на слуха и 20 родители на деца, посещаващи „Карин дом".

Освен това в рамките на 18-месечния проект се предвижда и мултиплициране на опита на съществуващото социално предприятие на „Бизнес агенция"-та като бъдат обучени и консултирани 16 специалисти, желаещи да бъдат ангажирани в сектора на социалната икономика. Като специфична цел на проекта г-жа Щумпф посочи още разработване на процедури, методологии и наръчници, свързани с дейността на подкрепеното социално предприятие.

Проектът се реализира от сдружение „Бизнес Агенция" съвместно с агенцията за хора с увреждания „Вижън" и Центъра за професионално обучение към ЦПО „Екселиа" в периода 13 ноември 2009 - 13 май 2011 във Варна. Общата стойност на „Мисия за промяна" е 338 077.92 лева.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).