100-годишна рожденичка: Имах хубав живот, макар и сиромашки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:42 / 25.08.2011
773
Сто години чукна вчера Тиша Рангелова. На тържество около нея се събра цялото семейство, най-близките приятели, като разбира се, специално място на масата бе отредено и за семейния лекар на столетницата - д-р Росица Бургазлиева.

Според баба Тиша някакви специални рецепти за дълъг живот, добро здраве и стабилен брак няма. "Мъжът ми беше много добър. Гледаше ме, за всичко той се грижеше, никога не ми се караше", спомня си с тъга по любимия си столетницата. Тя признава, че животът й не й е поднасял богатство.

"Сиромашия съм теглила, хляб със сол само съм имала на масата, ама гладна не съм седяла", казва Тиша. И понеже животът й е тръгнал от Стражица, където като момиче е трябвало да помага на родителите си за насъщния, като копае на къра, и до ден днешен жената не е претенциозна и хапва това, което има. "Добре живях и сега съм добре - има кой да се грижи за мен, здрава съм, какво повече да искам", лаконично коментира женицата, отгледала две деца, петима внуци и още толкова правнуци.

Единственият проблем на баба Тиша със здравето е пердето на очите. Заради състоянието си казва, че вижда четворно или като в мъгла. Затова не може нито къщна работа да върши, нито да гледа телевизия, нито да излезе на разходка. За завидното здравословно състояние на столетницата свидетелства и личният й лекар д-р Бургазлиева от Военноморската болница. "Нито хипертония, нито лекарства. Само едни капки за очи ползва", смее се докторката. Столетието и доброто състояние на Тиша тя обяснява с добрия ген и вероятно по-спокойния живот, който хората са имали навремето.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).