100 лв. за целувка с делфин във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:18 / 17.12.2012
5044
От 1-ви август Варненският делфинариум започна да осъществяваме мечтата на много хора - жив контакт с делфин. В главната роля е делфинът Кимбо, с когото можете да се плува, играе волейбол, да се влезе в ролята на треньор и по ваша команда да се изпълняват разни скокове.

Ентусиастът може да го погали, а той ще се отблагодари с целувка. Това става всеки ден от 14 часа в малкия басейн. Условието е желаещите да са над 12 г. Поради огромния брой желаещи се налага да се сложи цена от 100 лева за удоволствието.

Делфинариум Варна е открит на 11 август 1984 г. и е един от символите не само на града, а и на българския туризъм. Уникалното за тази част на Европа съоръжение разполага с 1134 места. Посещението на Феста Делфинариум Варна е неотменна точка в програмите на всички туристи, посещаващи Черноморието.

Ежегодно той посреща почти 200 000 зрители, от които около 70% са чужденци. В световен мащаб винаги се е считало, че ражданията на делфини в изкуствена среда са рядкост. Благодарение на създадените отлични условия и професионални грижи, полагани от екипа на Феста Делфинариум, тук ражданията са нормална практика.

В момента се отглеждат 5 делфина - 2 мъжки и 3 женски. Кимбо, Доли и Попи са възрастните, дошли от делфинариум в Куба. Йоана и Бимбо са родени във Феста Делфинариум. За тях се грижи екип от опитни треньори. Имат си и собствени биолог и лекар.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).