100 маси с мартеници обсаждат съда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:07 / 24.02.2010
13165
100 маси за продажба на мартеници ще заемат мястото зад Окръжния съд във Варна в навечерието на женския месец. Това съобщи кметът на „Одесос" Таня Василева. Издадени са общо 400 разрешителни за продажба на мартеници на територията на „Одесос". Червено-бели конци ще се предлагат до централния подлез, „Севастопол", жп гарата, ул. „Баба Тонка", Синия пазар, хали „Шипка", градинката пред Адвентистката църква, Икономическия техникум и Руското училище. „Всички разрешителни са издадени за маси, заемащи по един и два квадратни метра", посочи Василева. „Разрешения за мартеници на Централния пазар не са давани", уточни тя. По думите й инспектори ще проверят дали някой си е позволил да продава мартеници на битака без разрешение. Проверката ще бъде извършена заради сигнал на граждани, които станали свидетели на препирня между търговците на риба до затворената борса и продавачи на червено-бели конци. Едните били категоричини, че няма да допуснат другите да им завземат територията. Шефът на „Пазари" Владимир Михалчев пък каза, че до караници не се е стигало, а по-скоро двете групи са си спретнали дискусия. От кметство „Одесос" ще проверяват как стоят нещата.

35 маси с мартеници ще задоволяват нуждите от символа, предвестник на пролетта в „Младост". 27 от тях са разположени на пазар „Младост" под бул. „Сливница". Останалите са пръснати из „Възраждане". „Издадените разрешителни за временни маси с мартеници в „Аспарухово" са 25", съобщи зам.-кметът на района Валентина Велчева. Всички продавачи са на маси от 1-2 квадратни метра и са събрани в централната част на квартала, допълни още тя.

Най-малко мартеници тази пролет ще се продават в „Приморски" и „Владиславово". В „Приморски са постъпили едва 10 молби за разрешения и всички са одобрени". Във „Владиславово" също са постъпили около десетина, като от тях вече са одобрени 4. „Предполагам, че другата седмица ще получим още молби, но по принцип при нас е по-слабо", коментира кметът на района Добромир Джиков.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).