100 ученици показаха IT знания на олимпиада

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:02 / 15.03.2010
2068
Около 100 ученици от V до XII клас от Варна и региона се включиха в Областния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии, чийто домакин традиционно бе частната профилирана гимназия по информационни технологии и обществени комуникации „Антоан дьо Сент-Екзюпери". В осмото издание на областното състезание бяха представени близо 50 проекта в сферите уеб сайт, мултимедия, интернет приложения, приложни програми и мултимедийни приложения. Участниците имаха на разположение 6 часа, за да защитят разработките си пред компетенто жури. Победителите ще се състезават с конкуренти от цялата страна на Националния кръг, който тази година ще се проведе във варненската гимназия.

В нея ежегодно се инициират подобен вид събития, които имат за цел да представят работните проекти по информационни технологии на учениците. Възможност да представят своите разработки имат и по-малките ученици от прогимназиалния курс. В гимназия „Екзюпери" е разработен най-новият технологичен профил на образователното министерство, който съчетава учебния план на езикова и математическа гимназия, с възможности за реализация и в двете направления: чуждоезиково и технологично. От 3 години към учебното заведение функционира и Център за професионално обучение.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).