102 тротинетки конфискувала Община Варна за повече от седмица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
20:02 / 20.06.2024
8529
102 тротинетки конфискува Община Варна за малко повече от седмица. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев в свой пост във Facebook.

"Както обещахме на варненци, това ще се случва с всяка електрическа тротинетка или велосипед, които нарушават обществения ред, като ползват общинска земя за търговска дейност без позволение", припомни той.

Градоначалникът на Морската столица заявява, че фирмите са имали достатъчно време да узаконят дейността си: "Очевидно само една от тях отказа да го направи, което е и причината всички конфискувани тротинетки да са от един бранд".

"Искам да уверя варненци, че гледките на безразборно захвърлени тротинетки из целия град са към своя край", категоричен е Коцев.

Той обаче заявява, че са необходими още действия както на местното, така и на националнио ниво, за да бъдат намалени броя на случаите с пострадали хора заради движение с висока скорост с тротинетките.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
ГДБОП разби печатница за фалшиви банкноти край Провадия, има задъ...
Ексклузивно във Varna24.bg: Детска свада на плажа, отведе трима в...
Проблем: Ръст на случаите на морбили във Варна
За поредна година: Хиляди българи посрещнаха Джулай морнинг
Дълго чаканото разхлаждане идва през новата седмица
Само 22% от офис площите са разположени в центъра на Варна – вижт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).