103 проверки на стоматолози направи РЗОК

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:52 / 01.04.2010
516
103 са извършените планови и тематични проверки на документацията на лекарите по дентална медицина, представена в РЗОК - Варна, от началото на годината. Проверени са стоматолози, които са надвишили броя на дейностите според пакета дентални услуги, които заплаща РЗОК, и които не са спазили изискванията за качество на извършените услуги на пациенти. Качеството на договорените дейности е гарантирано от изпълнителя на дентална помощ за срок от 12 месеца от датата на извършената дентална услуга.

Повторното извършване на същата дентална услуга, с изключение на лечението на пулпит или периодонтит, в този срок остава за сметка на лекаря по дентална медицина и не се заплаща от здравната каса. Експерти на здравната каса във Варна са съставили протоколи за неправомерно получените суми от тези договорни партньори и те ще бъдат възстановени със законно установените лихви.

От януари до момента експерти на РЗОК във Варна извършиха и седем проверки на изпълнители на дентална помощ, договорни партньори на здравната каса, по жалби. До проверките се стигна, след като здравната каса отказа заплащане на извършена дейност на стоматолози по вина на други изпълнители на дентални услуги, които не са вписали в здравноосигурителните книжки на пациентите извършената дейност.

РЗОК - Варна, ще удържи неправомерно получените суми от лекарите по дентална медицина, които са нарушили правилата за водене на медицинска документация, и ще възстанови сумите на стоматолозите, на които е отпаднала дейността неправилно заради пропуските на техни колеги.


В член 304, ал. 2 на Националния рамков договор 2010 е записано, че всеки лекар по дентална медицина, който работи по договор със здравната каса, е задължен да впише кода на дейността и кода на съответния зъб, който лекува, както и датата, когато е извършена дейността.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).