Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
11 816 лв. събра „Св. Св. Константин и Елена холдинг” АД за домовете за деца
Автор: Екип Varna24.bg 17:19 / 19.12.2008Коментари (0)947
11 816 лв. събра „Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД на Коледния благотворителен коктейл, който се проведе снощи в хотел & SPA Азалия в курорта Св. Константин. Средствата ще бъдат дарени за подпомагане на домовете за деца, лишени от родителска грижа „Другарче" и „Княгиня Надежда" във Варна, както и Помощното училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методий" в с. Кривня.

Децата от дом „Княгиня Надежда" бяха традиционни гости на партито.

Откупени бяха 31 от 54-те платна, подредени във фоайето на хотел „Азалия". Продадено бе и най-скъпото - „Изобилие" на Станислав Розинов, което бе оценено за 1600 лева. Сред дарителите, които подкрепиха благородната идея са „Слънчеви лъчи", Планекс холдинг", „Комфорт" и много частни лица, някои от които закупиха повече от едно произведение. Картина си взе и певецът Васил Петров, който допринесе за коледното настроение на вечерта, заедно с водещата Елица Виденова, Ангел Заберски, Нелко Коларов и приятели.

Реплика на пръстена на Цар Калоян, изработен от сребро с 24-каратово златно покритие, бе откупена за секунди срещу 500 лв. Инициативният комитет за създаване на паметник на българския владетел във Варна, дари средствата за благотворителната кауза.

Организаторите бяха поканили елита на Варна. На входа гостите бяха посрещнати лично от изпълнителния директор на Св. Св. Константин и Елена холдинг АД Елена Косева и от зам.-председателят на Надзорния съвет адм. Николай Николаев. Собственици и управители на фирми, политици, юристи, шоумени пристигнаха на благотворителния коктейл, за да отделят средства за малчуганите от домовете "Княгиня Надежда", „Другарче" и помощното училище в с. Кривня. Сред гостите бе областният управител Христо Контров, кметът на Девня Атанас Кузев, зам-кметът на Варна доц. Борис Борисов, кметът на район Владиславово Добромир Джиков.

Специален акцент в програмата на благотворителната вечер бе представянето на юбилейното издание „100 години български морски курорт „Св. Св. Константин и Елена". Книгата бе анонсирана в резюме от Александър Вълчев - председател на Националния комитет на международния съвет на музеите към ЮНЕСКО и член на Консултативния съвет по туризъм към Агенцията по туризъм. Съставители на изданието са Петър Грънчаров и Борис Калинков, със специалното участие на Петър Дойчев. С непубликувани досега документи, картички, марки и факсимилета от българския и чуждия печат, е пресъздадена вековната история на курорта от 1908 г. до днес. Всичко това е допълнено от автентичните разкази на едни от първите служители на Държавно стопанско обединение „Балкантируст", и курорта „Дружба" чийто приемник днес е „Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД. Всеки от гостите получи брой от юбилейното издание.

Източник: chernomore.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (459) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (622) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: