12 000 варненци против ромската махала "Максуда"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:19 / 19.05.2010
1879
12 000 подписа против незаконното гето „Максуда" във Варна успя да събере в кампанията си Български национален съюз (БНС). Подписката, която стартираха националистите, беше предадена на кмета Кирил Йорданов вчера.

В района на „Максуда" се наблюдава висока престъпност и по-голямата част от постройките са незаконни, е заявил Йорданов, твърдят националистите. Той обаче е отказал да ликвидира махалата. Според БНС по този начин кметът не се е съобразил с мнението на голяма част от варненци, вписали имената си в подписката.

„Ще продължим своите действия до постигане на нашата крайна цел - премахването на незаконното гето", заявиха от БНС. Заради отказа на кмета да предприеме активни действия на сайта на кампанията се заговори дори за протест.

Повечето хора, включили се в инициативата, уточнват, че не са против ромите, а са несъгласни с гледката, която се разкрива на един от входовете на града. Освен това заради лошата хигиена в махалата често възникват зарази, които се пренасят и извън границите й.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).