12 г. затвор за отвличане и изнасилване при опасен рецидив

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:48 / 31.10.2012
803
Варненският окръжен съд присъди днес 12 години затвор на Алекси Митев от с.Радан Войвода, община Вълчи дол, Варненска област, за две тежки, умишлени престъпления - отвличане и изнасилване на жена, извършени при условията на опасен рецидив. За отвличането подсъдимият беше наказан с 12 години "лишаване от свобода", а за изнасилването получи 6 години затвор.

На основание чл.23 НК, ВОС присъди Митев да изтърпи по-тежкото от наложените наказания. Първата съдебна инстанция призна вината на многократно осъждания подсъдим затова, че на 3 януари миналата година, отвлякъл чрез насилие и жестокост жена от същото село, изнасилил я, като използвал сила и заплахи. В две съдебни заседания ВОС разпита множество свидетели, за да изясни фактическата обстановка, свързана с престъпните деяния. Алекси е познавал пострадалата, с която в миналото е имал и интимна връзка. Заради злоупотребата с алкохол, криминалното му минало и заради децата, които гостували често на майка си, жената преустановила връзката с Алекси. Подсъдимият я пребил, което принудило пострадалата да се пренесе да живее в дома на сестра си в с.Радан войвода. Последвал телефонен, психически тормоз и заплахи за саморазправа спрямо всички, които обитавали къщата. Вечерта на 2 януари 2011 година, след солидно количество погълнат алкохол, Алекси разбрал, че жената, която преследва е сама в къщата. Първо пребил човека, оставен от близките на пострадалата, за да я пази. След това разбил вратата на дома и се нахвърлил с юмруци и удари по тялото на жената. Принудил я със заплахи да се облече и като продължил да я налага я повел към дома на леля си. Роднините му отказали да го приемат и той отвел със сила жената в необитаваната къща на своя братовчедка. Последвало ново насилие и заплахи. Въпреки съпротивата, безпомощната жена била изнасилена и принуждавана да лъже по телефона своите близки за местонахождението си. Със съдействието на полицията насилникът е задържан още на 3 януари миналата година. Съдебните експерти установили пораженията върху тялото на жертвата, както и факта, че е била изнасилена. Подсъдимият не призна вината си за тежките престъпления и дори лансира твърдението, че е бил жестоко бит от разследващия го полицай при ареста. Установи се обаче, че е разпитван от жена полицай и то в присъствието на адвокат.

12-годишната присъда, която Алекси Митев получи от ВОС за отвличане и изнасилване на жена, може да бъде обжалвана или протестирана в 15 дневен срок пред Варненския апелативен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).