128 застрахователни агенти от Варна са укрили доходи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:20 / 08.11.2010
857
След проверка на НАП, извършена в края на 2009 година се установи, че голяма част от застрахователните агенти не са декларирали доходите си пред приходната агенция. 128 лица от Варна, които са получавали комисионни или доходи по граждански договори със застрахователи, не са подали годишни данъчни декларации, с което са укрили доходи в размер на 436 917 лева. Най-голямата недекларирана сума е в размер на 39 000 лева. Инспекторите от НАП Варна предприеха необходимите действия и до края на месец октомври са открили и съставили на 95 от тях актове за установяване на административно нарушение. На всички застрахователни агенти, които не са спазили данъчните правила, ще бъдат налагани максималните санкции за укриване на доходи - 500 лева за неподадена първа данъчна декларация и 1000 лева за всяка следваща. Така санкцията за некоректните застрахователи може да достигне до 4500 лева.

"Искам да напомня, че изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов даде възможност на застрахователните агенти до края на 2009 година да декларират своите доходи и да внесат доброволно дължимите данъци за последните 5 години, като им бъде наложена минимална глоба. Тези лица, които не се възползваха от предоставената им възможност, ще платят всички укрити данъци, включително с дължимите лихви, а също така ще им бъдат наложени и максималните санкции", заяви териториалният директор Светлан Петков.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).