15 000 лв. санкция за "Пътища и мостове", заради прегазен с валяк работник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:06 / 05.11.2013
2370
Фирма "Пътища и мостове", чийто управител е небезизвестният Росен Колелиев е санкционирана в размер на 15 000 лв., заради августовския инцидент на Крайезерния път, когато загина работник. Тогава негов колега, подкарал валяк и го премаза на заден ход, превръщайки човека на пихтия.

Наложените глоби обаче са обжалвани в съда и предстои разглеждането. Оказва се, че документите за правоспособност на мъжа, който уби колегата си са редовни. Така поне са се произнесли експертите от контролно-техническата инспекция, която заседава в София.

Припомняме, че тежката трудова злополука се разигра през август на Крайезерния път. Именно тогава, валяк прегази работник на пътя и го уби на място. Последва задълбочено разследване, което показа, че управителят на "Пътища и мостове", Росен Колелиев е допуснал груби нарушения при изпълнение на задълженията си. Междувременно се разбра, че и от Газтрейд обжалват наложената им санкция, заради взрива в Езерово.

Дали обаче от фирмата ще успеят да се отърват от глобата не може да се прогнозира, тъй като всички документи на "Газтрейд", които са били съхранявани в базата на Езерово са унищожени от взрива на цистерна с пропан-бутан.

И двете дела предстоят за разглеждане през следващите седмици.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).