Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
15 798 пътници обслужи летище Варна само за ден
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 25.08.2011Коментари (0)863
© Varna24.bg
Пиковият ден на летище Варна ще се запомни с 15 798 обслужени пътници и обработени 210 т личен багаж. Той се случи в средата (12-и) на август, който заедно с юли се оказват най-натоварените месеци за персонала на аеропорта.

Обикновено в петък има най-много полети, но голямото оживление на терминал 1 сега се чувства и през останалите дни от седмицата. Близо 880 000 пътници са обслужени на летище Варна от началото на годината досега, което е с 3,8% повече спрямо същия период на 2010 г. Ръст се отчита по основните направления Русия, Германия, а също и от Полша, Норвегия, Финландия. Като най-желани дестинации през юли се очертаха Москва, София и Санкт Петербург. Това установи проверка на морското ни летище.

Красноречиво доказателство за напрегнатата работа е отчетеният факт, че само на 19 август персоналът е използвал 3,8 км багажни етикети. И още една любопитна подробност - близо 12 000 лв. забравени от пътниците в самолетите и на варненското летище са намерени от служители през тази година и предадени на собствениците им. Дори има благодарствени писма от представители на авиокомпания за проявената коректност. Става дума за скандинавската SAS, която благодари на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД - оператор на летищата във Варна и Бургас, за точното изпълнение на операциите по наземно обслужване.

Ако трябва да се степенуват получените писма, най-радваща е вестта за дадената наскоро отлична оценка на ЕК след приключване на периодичния мониторинг на двете ни морски летища за изпълнението на мерките за авиационна сигурност в пълно съответствие с европейските и националните изисквания. Както вече информирахме за заключението на основните европейски институции в областта на авиационната сигурност. За да се стигне до похвалите от Брюксел, част от персонала на аеропорта трябваше да премине специално обучение, да бъде закупена техника, за да успее напълно да поеме функциите на гранична полиция по сигурността на заминаващите пътници. Всичко това трябваше да стане в изисквания от закона кратък срок.

Вложените 2 млн. лв. за нова техника тази година показват своята ефективност в обслужването на летище Варна през най-натоварените летни месеци. Става дума за новия амбулифт за пътници с ограничена мобилност, металдетекторните рамки за проверка на пътниците и служителите, количките за транспортиране на контейнери, модерните съоръжения за прогонване на птици от критичните части на летателното поле и др.

В същото време още 3 млн. лв. са вложени за нови багажни ленти в зоната на пристигащи пътници, за подобренията в зоната на заминаващи пътници (нова стая за майки с деца и санитарно помещение за пътници с дихателни увреждания). Подменен е хентърът по цялата фасада, вече има втора независима водна връзка и алтернативна система за зареждане с гориво и др. В момента се извършва основен ремонт и преустройство на сградата на поддръжката на летището. Всичко това вече дава резултати.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: