1500 абонати стават ВИП клиенти на ВиК

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:37 / 21.02.2011
997
Около 1500 абонати на "Водоснабдяване и канализация - Варна" се обединяват в специална ВИП група. В нея влизат основно големи потребители. Консумацията на вода от дружествата, които вече са на специален режим на отчет и обслужване, формира около 35% от общата консумация на вода, подавана месечно от ВиК - Варна.

За обслужването на абонатите, които попадат в специалната клиентска група, е сформирано отделно звено "Ключови клиенти". Неговата задача е да упражнява интензивен контрол върху консумацията, отчитането и плащането на сметките от страна на членовете на ВИП групата, съобщиха от дружеството. Служителите от звеното ще се грижат и за по-доброто обслужване на най-големите консуматори на вода във Варненска област. ВИП клиентите ще получават всеки месец лично от обслужващия ги служител фактурите за ползваната услуга, а проверките на замърсеността на отпадните води, от която зависи цената, която плащат, ще се извършват регулярно и по график, който да не ощетява клиентите.

Абонатите на ВиК - Варна от ВИП групата ще са и първите, които ще получат водомери с дистанционно отчитане. Още през лятото на тази година ще бъде заделен канал чрез мобилен оператор, който ще позволява непрекъсната връзка на ВиК - Варна с водомерите на потребителите от специалната клиентска група. Получаването на ежедневната информация за изразходваната от тях вода ще позволи да се правят анализи на потреблението и предварителни разчети за необходимите количества вода, които следва да бъдат подавани към съответния абонат.

С въвеждането на водомерите с дистанционно отчитане се очаква да бъдат намалени значително загубите на водоснабдителното дружество от злоупотреби. Ще отпадне и човешкият фактор при отчитането на средствата за измерване.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).