1570 проверки и 99 глоби на КЗП по морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:02 / 01.08.2011
564
Инспектори от Комисията за защита на потребителите са извършили 1570 проверки по българското Черноморие за спазване изискванията на Закона за туризма, съобщиха от пресслужбата на комисията. Проверени са 243 средства за подслон и места за настаняване, 599 заведения за хранене и развлечения и 7 туроператори и турагенти. Инспектирани са и 4 плажа. Глобени са 99 търговци.

Нарушенията през миналата година в средствата за подслон и местата за настаняване в северните курорти са били свързани с необявяване на видно място на цените на нощувките и другите предлагани услуги, с липса на регистър на настанените туристи и за реализираните от тях нощувки и предлагане на услуги, които не отговарят на изискванията за определената категория на обекта. Към настоящия момент присъства единствено нарушението, че регистърът на настанените туристи и реализираните нощувки, който вече е наличен, не се заверява ежемесечно от кмета на общината.

В заведенията за хранене и развлечения в южните курорти липсват лист- и карт менюта. Предстоят по-интензивни проверки по южните курорти, допълниха от комисията.

Подадените от туристи сигнали във временните приемни на комисията са за отмяна на резервации или дублиране на резервации, за лоша хигиена и некачествено обслужване, за липса на достатъчно свободна зона на плажа и за принудителна продажба на чадъри и шезлонги. Други туристи са се оплакали от лоша храна в хотел, изискване за заплащане на тоалетна и неиздаване на документ за продажба.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).