17 граждански организации поискаха да участват в управлението на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:29 / 18.04.2013
644
17 граждански организации искат да участват в управлението на Варна. Някои от тях са представили списък с хората, които ще вземат участие в работата на комисиите и сесиите на Общинския съвет. Това каза в предаването "Зала Пленарна" на Дарик Варна Снежана Донева, временен председател на местния парламент.

По въпроса за палатковия лагер пред общината Донева заяви, че много хора не припознават протестиращите от палатките за свои представители и смятат, че лагерът трябва да се премахне.

Представители на туристическия бранш са изразили сериозни притеснения, че присъствието на шатрите пред общинския билдинг може да повлияе негативно на туристическия сезон. "Не бива да допускаме провал на сезона, защото после много трудно ще върнем туристите във Варна", коментира Донева, която има дългогодишен опит в сферата на туризма. Съветникът не се ангажира да каже дали има спад на ранните записвания.

Тя сподели, че е трудно да се ръководи местният парламент в подобен момент. "Ситуацията е много деликатна, линията е много тънка. Непрекъснато водим диалог с протестиращите и се опитваме да решаваме поставените въпроси", изтъкна временният председател на Общинския съвет.

Донева добави, че няма нагласа сред колегите й да хвърлят оставки. Тя самата е инициирала среща с електората, посветена точно на тази тема.

"Разговарях с избирателите, които смятат, че оттеглянето на общинските съветници е бягство от отговорност. Кметът подаде оставка, не може Варна да се остави в безвремие", категорична е тя.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).