2,7 млн. лв. вложени в новите спирки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:46 / 29.03.2010
1453
2,7 млн. лв. са вложени в подмяната и модернизацията на спиркозаслоните във Варна. Спирките бяха отдадени на концесия от община Варна през 2006 г. на четири фирми. Тогава местната администрация реши да подмени общо 450 от заслоните и павилионите за продажба на вестници на 238 спирки в общината. Концесията беше разделена на 4 лота, като всеки от тях беше спечелен от различна фирма. През есента на тази година изтича 3-годишният гратисен период, в който дружествата трябва да реализират предложената на общината инвестиционна програма. До момента са поставени приблизително 61 на сто от общо заявените съоръжения, сочи справка на варненската дирекция "Общинска собственост". Така фирмите имат малко повече от половин година, за да изпълнят ангажимента си към общината.

Най-много средства е вложила "Одесос М" ООД, с която и договорът е сключен най-рано. До момента фирмата е подменила 87 заслони на спирки на различни места в града. До изпълнението на първоначално предвидения план остават още 25. Според сключения с общината договор, компанията обслужва общо 59 автобусни спирки.

Към момента най-много изостава в изпълнението на инвестиционната програма "Ди Прес" ООД. Фирмата е поставила по-малко от половината от всички заслони и будки за продажба на вестници. От общо заявените 113 съоръжения са сменени едва 49. Така компанията има срок до октомври, за да постави и останалите съоръжения по булевардите "Христо Ботев", "Мария Луиза", "Осми Приморски полк", квартал "Виница", "Аспарухово", "Галата" и околните селищни образувания.

От всички най-много съоръжения има да постави "Ваком" ООД. До момента фирмата е изпълнила 68 на сто от инвестиционната си програма, като в дейността е вложила 695 000 лева. Най-дълъг срок да навакса с поставянето на спирки и павилиони има "Фактор плюс" ООД. Техният срок за реализация на инвестиционната програма изтича през февруари следващата година. До момента капиталовложенията са в размер на 639 000 лв., а са поставени 59 от задължителните 105 съоръжения.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
29.07.2010 Отхвърлиха искане на концесионерите на автобусните спирки
14.07.2010 Концесионери искат промяна на договорите за спирките
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).