2 дена арест за непристойно поведение получи 59-годишна столичанка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:23 / 22.08.2008
781
Варненският районен съд остави за 2 денонощия в ареста 59 годишна столичанка, съобщават от пресцентъра на съдебната институция. Филологът и преводач Ваня Велева се изправи пред съда за извършена от нея непристойна постъпка и обиди на длъжностни лица на публично място - в сградата на Фестивалния и конгресен център. На 21 август малко преди 20 часа тя оставила пред павилиона на охраната във ФКЦ голям секретно заключен куфар на колелца с намерението охранителите, които застъпват на смяна по това време да наглеждат багажа, докато Велева гледа полска кинопродукция две нива по-надолу в същата сграда. Дошлата след 20 ч. на смяна служителка от охраната на комплекса, след като 20 минути не успяла да разбере чий е съмнителният голям куфар, сигнализирала в полицията. Междувременно случайна жена съобщила, че зрителка на кинопрожекцията е била забелязана с подобен куфар. Охраната на ФКЦ и пристигналата полиция слезли до киносалона и помолили собственичката на багажа да излезе и да си прибере оставената без надзор чанта, в противен случай процедурата изисква да се изпразни от хора цялата сграда. Последвала разпра, софиянката отправяла заплахи и обиди към служителите на реда и охраната, държала да я оставят да си гледа филма, а те да ходят навън да й пазят багажа, защото само преди ден била пострадала от кражбата на други два свои куфара в КК "Зл. пясъци". В момента, в който полицай се опитвал да сложи белезници на Велева, тя се развикала, че й чупят ръцете и я нараняват. От публиката в киносалона в нейна защита се намесил 30 год. мъж, представящ се за журналист. В крайна сметка и двамата - столичанката и 30 год.мъж били отведени за изясняване на самоличността им в І-во РПУ.

За неуважение към съдебната институция днес в хода на делото председателят на съдебния състав наложи на Велева глоба в размер на 200 лв.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).