2 г. затвор за мъж, ограбил варненска пощальонка, която разнасяла пенсии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:54 / 08.12.2011
706
2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип наложи Варненският районен съд на 41-годишния И. Илиев за грабеж над пощенска служителка.

В процедура на съкратено съдебно следствие, той бе признат за виновен по повдигнато обвинение в извършен грабеж на 11 януари т.г. Преди обед на този ден подсъдимият се возил в автомобила на свой приятел из уличките в района на МОЛ - Варна. В една от пресечките в близост до пощенския клон под бл. 24 на бул. "Вл. Варненчик" той забелязал пощальонка, която носела в ръка платнена чанта. Илиев накарал внезапно приятеля си да спре автомобила, слязъл и последвал жената. Настигайки я в гръб, той със сила измъкнал чантата от ръката й, скрил я под връхната си дреха и отново се качил в автомобила. В чантата пощальонката разнасяла пари и картони за изплащане на месечни пенсии по адреси на възрастни хора, както и личното си портмоне с документи, парична сума и диоптрични очила. Общата стойност на ограбеното чуждо имущество е 3534 лв.

41-годишния И. Илиев е извършил грабежа в изпитателния срок на условно осъждане - имал е влязла в сила през м. юни 2008 г. присъда за шофиране след употреба на алкохол. По отношение на него съдът приведе в изпълнение и наказанието от 3 месеца лишаване от свобода, наложено му с предходната присъда.

15-дневен е срокът за обжалване на съдебния акт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).