2 години затвор за фалшив сигнал за пожар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:44 / 20.03.2010
1095
Осемнайсетгодишният ром Ефтим Стефанов, с прякор Ферди, който на 21 юни 2009 г. разкарва почти 20 км шуменските огнеборци по фалшив сигнал за пожар в близкото село Новосел, влиза в затвора за 2 години. За това, че прати пожарната за зелен хайвер младият момък се отърва с условна присъда от 3 месеца, но отива зад решетките заради стари присъди за грабеж и кражби. Съдът не му наложи да плаща нищо. Според магистратите с деянието „не били причинени щети" и по делото няма направени разноски.

Ферди се отърва леко, защото се призна за виновен и сключи споразумение със съда. Хобито на Ферди беше да праща огнеборците на фалшиви пожари. Той звънкаше на тел. 112 и на 160. После събираше тумба циганчета от цялата махала пред къщи, за да гледат и да се кефят при вида на летещата пожарна кола. През февруари 2009 г. пък участва насред града в грабеж на 60 лв. от двама шуменци. В досието си има и няколко пробации. Ефтим дочака последната присъда в ареста, където беше прибран на 11 октомври м.г., часове след като ограби барманка от Шумен. Тогава Ферди се качи с нея в едно такси, уж пътувал в същата посока. После двамата слязоха от колата и тя пое към вилата, в която живее. Ферди дочака таксито, което жената беше помолила да й осветява пътя, да се отдалечи и се върна. В тъмнината я настигна, грабна чантата й и избяга. Инцидентът стана във вилната зона край Шумен, близо до ресторант „Трифон Зарезан". Но крадецът бе хванат само за няколко часа.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).