Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
2-годишно детенце остана сираче след катастрофа
Автор: Екип Varna24.bg 12:21 / 06.10.2011Коментари (1)1623
© Varna24.bg
Момченце на 2 г. остана полусираче само за един миг в катастрофа, станала в неделя. Детето пътувало в колата с двамата си родители, когато станал инцидентът в Силистренско. Таткото загинал, а майката изпаднала в кома при тежкия сблъсък, съобщи шефът на отдел "Закрила на детето" във Варна Ана Конукова.

Тя посочи, че момченцето е настанено в детската хирургия на МБАЛ "Св. Анна", откъдето лекарите са сезирали отдела, тъй като детето на практика е само и няма кой да се грижи за него. Социалните работници до момента са успели да открият двете баби на хлапето. Едната е в чужбина, а другата няма как да дойде до Варна, тъй като е от силистренско село и се грижи за сина си, който е с шизофрения. Материалното положение на жената също не е завидно.

"Знаем, че тя би поела грижите за детето, но на този етап е трудно да се прецени дали това е най-добрият вариант, а и в момента по-наложително е да се реши кой ще представлява момченцето, тъй като му предстои операция", коментира Конукова. Идните дни хлапето ще бъде подложено на неврохирургична операция, тъй като е със спукан череп. "Интервенцията не е животоспасяваща, но е наложителна", допълни Конукова. В следващото денонощие отдел "Закрила на детето" трябва да предприеме мярка на закрила - настаняване в дома във "Виница" или в приемно семейство, за да има юридическо основание социалните работници за разпишат съгласие за предстоящата операция. Разбира се, момченцето остава в болницата до пълното си излекуване.
Специалистите са търсили вариант да транспортират детето в по-близка до дома му болница, но се оказало, че в района няма друга неврохирургия. "В момента детето е подвижно и контактно. За него се грижат медицинските работници и лекарите от детското отделение в Окръжна. Всеки отделя от свободното си време, за да е край него не само през деня, но и през нощта", допълни Конукова.

Източник: в. Народно дело








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.10.2011 г.
+1
 
 
Милото детенце. Не мога да си представя да загубиш родителите си на тази възраст. За Бога, карайте по-внимателно! Рискованото каране, освен Вашата смърт може да донесе нещастие и на другите около Вас. Днес бързайки за работа се бях засилил с около 60 км/ч и за малко да блъсна едно кученце, което изскочи ненадейно отстрани. За щастие се размина, но при всички положения с 30-40 км/ч времето за реакция е друго. В края на краищата един живот, бил той човешки или на животно не струва няколко спестени минути.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Ремонти във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Кралица Елизабет II почина!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: