Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
2 нови процедури за финансиране по ОПАК представиха във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:05 / 13.02.2013Коментари (0)749
©
При голям интерес във Варна днес бяха представени две нови открити процедури по Оперативна програма "Административен капацитет", насочени към общинските администрации. Информационният ден за разясняване на възможностите за кандидатстване събра 43 представители на общини от Варненска, Шуменска, Добричка и Силистренска област.

По време на форума Областният информационен център - Варна представи дейността и приоритетите в работата си през 2013 година като част от мрежата от 28 информационни центрове в България за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС. Приоритетно центърът ще представя успешно реализирани европроекти, научените уроци от настоящия програмен период, както и основни моменти и стратегически документи, свързани с новия програмен период.
Първата процедура, представена от експерти от Управляващия орган на ОПАК, е по приоритетна ос I "Добро управление", подприоритет 1.1 "Ефективна структура на държавната администрация". По нея до 29.03.2013 г. общините могат да кандидатстват с проекти за оптимизиране на структурата на общинската администрация за постигане на по-голяма ефективност и избягване на дублиращи се функции. Общият бюджет на процедурата е 1 млн. лв. Минималната стойност на проектите е 20 000 лв., а максималният праг е 90 000 лв. Това е седмият обявен прием на проекти по тази схема.

Дискусия сред участниците предизвика втората открита процедура по ОПАК, по която се финансират проекти за въвеждане на ефективни механизми за мониторинг и контрол на изпълнението на общински политики. Схемата е по подприоритет 1.3 "Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики". Програмата осигурява финансиране за подготвителните дейности, необходими за планирането и консултирането на стратегическите програмни и планови документи на общинско ниво, които ще действат пред следващия програмен период. Общинските администрации могат да кандидатстват сами или в партньорство с други общини до 10.04.2013 г. с проекти на стойност от 20 000 лв. до 80 000 лв. Общият бюджет на процедурата е 2,5 милиона лева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Борба за влияние в Близкия Изток
Ремонти във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: