2 пъти по-малко ученици работят

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:35 / 30.06.2009
852
Два пъти по-малко са подадените молби за наемане на работа на ученици от работодатели. "До момента сме издали 238 разрешителни, докато за същия период на миналата година те са били 570", каза вчера шефът на Инспекцията по труда Иван Иванов. Действително наетите на работа са около 200. Само в петък са били поискани 30 разрешителни. Инспекторите по труда очакват през тази седмица работодателите да бъдат по-активни и да подават по около 20-25 заявления на ден, след което отново ще настъпи затишие на пазара за наемане на непълнолетна работна ръка. Експертите отдават отлива на кризата, която е принудила собствениците на обекти за обществено хранене и на хотели да наемат по-малко работници, които да товарят с повече ангажименти.

До момента на около 15-20 ученици е позволено да разпространяват флайери, докато миналата година техният брой е бил 100, допълниха още от Инспекцията по труда. При направените проверки няма засечени непълнолетни, които да упражняват трудова дейност без договори или без разрешителни.

Източник: "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).