20 дка землище със сухи треви са изгорели при пожар в община Бяла

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:44 / 08.02.2011
656
20 дка землище със сухи треви са изгорели при пожар в община Бяла, Варненско. Това каза за радио "Фокус" - Варна комисар Тихомир Тотев началник на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Варна. Той добави, че пожарите на сухи треви тази година са повече, тъй като няма паднал сняг. През денонощието на територията на област Варна са горели общо 7 пожара, три от които са били запалени сухи треви. Няколко случая на пожари възникнали в следствие на неизправни комини имало през денонощието, както и една тераса, на която се е подпалил коша за боклука. Тихомир Тотев заяви, че хората са изхвърлили неизгасени угарки от фасове, които са предизвикали пожари. "Хората трябва да бъдат много внимателни, когато хвърлят пепелниците си в боклука и винаги да поглеждат дали са изгасили цигарите, защото много често стават пожари, заради липса на бдителност", категоричен бе директорът на пожарната в града.

През денонощието "Гражданска защита" не са участвали в акции свързани със спасяване или оказване на помощ на бедстващи хора на територията на областта.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).