20-годишна майка на първокласничка преби учителка, отърва се с глоба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:31 / 09.02.2010
1579
С решение на Варненския районен съд на 21-годишната Филка Сашева бе наложена глоба от 500 лв. за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди на учителка. Подсъдимата бе освободена от наказателна отговорност като и бе наложена административната санкция.

Самият инцидент е от 23 февруари миналата година. Сашева, заедно със свой родственик нахлули по време на час в класната стая на 1 "б" клас в ОУ "Отец Паисий". Още с влизането си в стаята 21-год. жена започнала да удря по лицето и гърдите учителката, като я питала защо е ударила дъщеря й (първокласничка в същия клас). Инцидентът станал пред погледа на всички деца от класа и в присъствието на друга педагожка. Веднага пред директора на училището се изяснило, че учителката не е упражнявала насилие над първокласничката, а само поставила ръка на устата й, за да не крещи в час.

Заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че вследствие на нанесените удари на потърпевшата учителка са причинени болка и страдание, както и остра реакция на стрес.

Освен наложената глоба, съдът определи 21-годишната Филка Сашева да заплати и сторените по делото разноски в полза на държавата.

Решението на ВРС подлежи на обжалване в 15 дневен срок.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).