Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
2000 лв. парична гаранция за варненец, обвинен в държане на наркотици
Автор: Екип Varna24.bg 17:16 / 04.06.2024Коментари (0)1045
©
Апелативният съд във Варна потвърди парична гаранция в размер на 2 хиляди лв. за мъж, обвинен в държане с цел разпространение на наркотици, извършено в съучастие с други двама. Тримата са били привлечени към наказателна отговорност за това, че на 30 януари във Варна държали с цел разпространение 27,29 гр. кокаин, 4,13 гр. метаамфетамини, 43,7 гр. марихуана и 7,09 гр. хероин. Борислав Ф. е под домашен арест от началото на февруари.

Предмет на въззивна проверка бе определение на Варненския окръжен съд, с което мярката му за неотклонение е била изменена в гаранция в пари. Прокуратурата протестира с искане втората по тежест мярка да остане в сила. Адвокатът акцентира на трайно влошеното здравословно състояние на 50-годишния мъж и необходимостта от периодично лечение.

Въззивният състав отчете съобразената от първата инстанция доказателствена съвкупност, която дава основание да се приеме обоснованото предположение за съпричастността на Борислав Ф. към деянието – предмет на обвинението. Апелативният състав обърна внимание, че престъплението е в съучастие с още две лица. От приложените специални разузнавателни средства се затвърждава извода, че Борислав Ф. е бил търсен за купуване на наркотици. Той е отказвал, но с мотив, че не разполага с конкретно търсените вещества. Окръжният съд е отчел изминалия период от 4 месеца под домашен арест, както и факта, че за това време органите на досъдебното производство не са успели да извършат процесуално-следственото действие "разпознаване на лица“. Неоснователен е доводът това да е обуславя необходимост той да продължи да е с втората по тежест мярка за процесуална принуда. И настоящата инстанция приема, че с оглед извършените процесуално-следствени действия и изминалия период, е неоправдано обвиняемият да продължава да търпи ограниченията на свободата на придвижване. Няма реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие. Мъжът има постоянен адрес, семейна ангажираност и е с влошено здраве.

По тези съображения Апелативен съд – Варна прецени, че определението на Окръжния съд е правилно и законосъобразно, и мярката "парична гаранция“ трябва да остане в сила. Съдебният акт е окончателен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Рокади в ДПС
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: