23-годишен наркоман влиза в затвора след поредните кражби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:10 / 22.10.2013
840
Районният съд наложи ефективно наказание за кражба на 23-годишeн младеж. В процедура на съкратено съдебно следствие, 23-год. Р. Николов призна, че на 30 май тази година е отнел мобилен телефон и дрелка от склад на фирма по бул. "Република". Младежът, който е безработен и страда от синдром на зависимост към хероин, се възползвал от отворените врати на помещението и временното отсъствие на персонала, влязъл в склада и взел оставени край бюрото мобилен телефон "Нокиа" и дрелка "Спарки". Общата стойност на инкриминираното имущество е 131 лева. Още същия ден подсъдимият продал на две различни лица чуждите вещи, като с парите си закупил наркотик.

Няколко дни след кражбата, по записите от охранителните камери в склада, извършителят бил разпознат.

Престъпното деяние е извършено в условията на опасен рецидив. 23-год. Р. Николов е осъждан многократно, включително и като непълнолетен, за сходни посегателства срещу собствеността. За конкретното деяние съдът му наложи наказание от 1 година затвор, при първоначален строг режим. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).