25 варненски ученици ще се съревновават в ораторски форум

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:33 / 11.12.2015
608
Заключителната част от Младежкия ораторски форум "Св. Климент Охридски" ще се проведе днес от 14.30 ч. в залата на Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил".

През 2016 г. се навършват 1100 години от успението на Св. Климент Охридски, един от създателите на българската писменост и култура, затова неговата личност е избрана за патрон на ученическото състезание по ораторство и за основна тема на речите в първото издание.

Проявата има за цел да обърне вниманието на учениците към българската история и култура, да насърчи развитието на речевите и словесните им способности и да формира у тях лидерски качества, за да могат да предават на другите своите убеждения и да ги защитават.

Във форума ще участват 25 ученици от 11 варненски училища - Математическата гимназия, Хуманитарната гимназия, V езикова гимназия, школите на Общинския детски комплекс - "Младежки детски парламент" и "Европейски мост", и др.

Младежите ще говорят по две теми: "Св. Климент Охридски" и "Свободна тема". Според регламента, речите трябва да са не по-кратки от 3 минути и не по дълги от 5 минути. Петчленно жури ще оценява: подготовката по темата, умението да се защити собствената теза, способността за диалогичност и реакция, способността да се изслушва друго мнение.

Освен наградата на журито, свой победител ще излъчат и самите участниците, и публиката. Всеки участник ще получи грамота и книга.

Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).