250 души от Варна ще протестират утре в София

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:33 / 29.11.2011
1318
Над 250 човека от КНСБ - Варна ще участват в утрешния митинг в София. Това заяви председателят на КНСБ - Варна Илия Илиев. Той допълни, че от Варна за протеста ще има представители на повечето от браншовете и отраслите в града и региона - корабостроители, моряци, пристанищни работници, химици, учители, лекари и представители на транспортни фирми. Към тях ще се присъединят и безработни и представители на частния бизнес.

"Има организиран транспорт до София", допълни Илиев и посочи, че основното причина за протеста е неспазването на споразумението от миналата година за пенсионната реформа, едноличното решение на правителството за вдигането на пенсионната възраст с една година още от 2012 г., което поставя в невъзможност хората да се пенсионират тази година. "По същата логика, през 2013 г. времето може да се удължи с още една година. Хората остават без работа и доходи, а никой не иска да назначава възрастни хора на нова работа", посочи Илия Илиев. Втората причина за протеста е отнемането на прослуженото време като допълнително възнаграждение.

"Не ни харесва това, че правителството взима еднолични решения, а не се преговаря със социалните партньори", каза още Илиев. Той потвърди, че диалогът между синдикатите и правителството в момента е прекъснат и работата на Съвета за социално сътрудничество е блокирана. "Ние сме заявили, че министър Симеон Дянков изгуби нашето доверие и другата седмица ще се срещнем с премиера Бойко Борисов", категоричен беше Илия Илиев, като потвърди желанието на синдикатите за диалог и преговори.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).