26 вакантни лекарски места за "Бърза помощ" във Варна и областта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:05 / 18.02.2013
710
26 са вакантните лекарски места за "Бърза помощ" не само във Варна, а в цялата област. "26 незаети места не са фрапиращи на фона на общия щат от 126 бройки, но за съжаление тенденцията за увеличение недостига на кадри продължава да е актуална", коментира шефът на "Бърза помощ" във Варна д-р Мая Рашева.

Признава, че все по-често екипите се попълват с фелдшери или с хора вече в пенсионна възраст. Истината е обаче, че колкото специалисти излизат от университетите, толкова заминават за чужбина. Неслучайно заявлението до Агенцията по заетостта за свободните работни места в "Бърза помощ" не среща отзвук, тъй като отдавна у нас понятие "безработен лекар" не съществува и е парадокс.

"Причината за изтичането на младите медици в чужбина вече не е въпрос на пари", смята д-р Рашева.

"Вербалните заплахи срещу колегите ни са ежедневие", казва д-р Рашева. И не е само това. "Разбира се, че са важни добрите условия на труд, доходите, добрият старт. Чужбина блазни и с възможността за развитие в кариерата. Отделен, но ключов фактор е това, че лекарският труд зад граница е авторитетен", коментира тя.

Варненският екип, който всеки ден работи под синята лампа и сирената, понякога се усмихва заради нови и млади колеги. Последните попълнения са от края на 2012 г. Към "Бърза помощ" се присъединяват шестима новозавършили лекари. Двама от тях обаче вече са в историята - единият напуснал, за да започне работа в болнично заведение, а другият се връща в Македония.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).