28 семейства с мерак за детегледачки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:50 / 30.04.2010
794
28 варненски семейства с малки деца до 3-годишна възраст са подали документи и вече са одобрени, за да бъдат включени в програмата за детегледачки. Тя стартира отново от този месец и по нея вече са обучени 7 души, а други 7 са включени в програма за обучение, съобщи Катя Антонова, началник на отдел в Регионалната служба по заетост. Молби са подали 63 безработни от Варненско, които искат да работят като детегледачки, но на изискванията отговаряли едва 37. От 53 родители, които искали някой да се грижи за детето им вкъщи, 28 отговаряли на условията.

Сред изискванията са детето да не е записано на детска градина, а семейството да има постоянен или настоящ адрес в общината. По проекта, наречен „Отново на работа", родителите имат право да изберат сами човека, който ще гледа детето им. И ако е в трудоспособна възраст, това може да бъде и неговата баба. Заплащането е в размер на минимална работна заплата.

Кандидатите да се включат като детегледачи, които имат образователен педагогически или медицински ценз, само ще минат 2-часов инструктаж, но не и обучение, допълни Антонова.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).