3 убийства и 11 опита за сексуално насилие във Варна през 2012 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 14.03.2013
789
Варненска окръжна прокуратура отчита висок процент на разкриваемост при тежките престъпления. Това заяви Радослав Лазаров, говорител на Окръжна прокуратура Варна, при представянето на годишния отчет за миналата година.

През изминалата година са извършени 3 убийства, две от които са разкрити. Едно от тях е на 21-годишната Женя Тодорова, която през септември беше убита по особено жесток начин. През 2012 г. са регистрирани и четири опита за убийство, като половината от тях са разкрити. Миналата година 11 души са станали жертви на сексуално насилие. Опитите за изнасилване са 3.

В момента на производство са останали 22 дела за организирана престъпност, които в началото на отчетния период са били 42, което означава, че за тази година са приключени 20 от тях и са изпратени в специализираната прокуратура.

По натовареност на следователите от окръжно следствено дело варненската структура се нарежда на второ място в страната, обяви окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Той начерта някои от основните приоритети в работата на прокуратурата. Сред тях е активната работа в разследванията срещу корупцията в държавната власт и общинската администрация.

Друг основен приоритет е ръководството и контрола на проверките и разследванията срещу изпирания на пари и злоупотреби с фондове на ЕС, данъчни и финансови престъпления, незаконен трафик на хора и наркотици и такива съставляващи значим обществен интерес.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).