Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
3 варненски фирми са дадени на прокурор за забавяне на заплати
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 31.01.2011Коментари (0)968
© Varna24.bg
Единайсет фирми ще бъдат дадени на прокурор заради системно забавяне на заплатите. Това съобщи социалният министър Тотю Младенов. От министерството отказаха да съобщят на колко души са забавени плащанията и каква сума дължат фирмите. "Който не изпълнява задълженията си, няма място в бизнеса", отсъди министър Младенов. Той заяви, че се наблюдава тенденцията фирмите да наемат служители без трудови договори, като само за януари Инспекцията по труда е установила 460 случая.

За близо година главната инспекция по труда е проверила почти 30 хиляди предприятия, съобщи директорът й Румяна Михайлова. От всички тези дружества министерството огласи 72 фирми с над 16 хиляди служители. Там нарушенията са най-фрапиращи, а задълженията им са за 19 милиона лева. От тях 11 фирми ще бъдат дадени на прокуратурата заради това, че все още не са изплатили заплатите на служителите си. Това са "Дейтрон" ООД, "Курортно строителство" ООД и "Интернешънъл паур секюрити" ООД в област Варна, в област Кърджали нарушителят е "Булгатекс" ООД-Ардино, в Монтана - "Армилес-2004 ООД-Берковица, в Пазарджик - "Сокола" АД - Пещера, в Плевен - "Автобусни превози" АД. Нарушителите на трудовото законодателство в област Пловдив са "Ален Мак" АД, "Мостстрой" АД, в област Русе - "Прециз Интер Холдинг" АД и в София - "Мостстрой София" АД. "Който не може да си изпълнява ангажиментите, няма място в бизнеса. Хиляди фирми в България са изрядни платци. Плащат си заплатите на хората, плащат си данъците, плащат си осигуровките. Откъде накъде шепа предприятия ще петнят името на бизнеса", коментира министър Младенов.

От август 2009 до края на миналата година са установени над 3640 случая на работници и служители без трудови договори, съобщиха от министерството. Заради това са наложени близо 11,5 милиона лева глоби, но са събрани по-малко от половината. Тази година се очаква този вид нарушения да бъдат повече, защото само през януари близо 460 души са работили без трудови договори, е установила Инспекцията по труда.

Източник: Дарик Радио









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: