30% от строителите не компенсират за отрязаните дървета

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:32 / 10.04.2009
730
Около 30% от компенсаторните програми за отсечени дървета заради строителство не са изпълнени. Това съобщи кметът Кирил Йорданов. По думите му, заради нови сгради през миналата година е било разрешено премахването на 97 дървета. За сметка на тях са засадени нови 632. Трябвало да бъдат засадени още 276, но това не е изпълнено. За да се справят с недобросъвестните строители, от общината обмислят да въведат нови по-строги мерки. Градоначалникът обясни, че ако някъде вече е започнато строителство, при неизпълнение на компенсаторната програма, сградата няма да бъде въведена в експлоатация. В случай, че строителството още не е стартирало, дори и да има издадено разрешение за това, общината няма да позволява то да започне, докато не се засади необходимият брой дървета.

От началото на годината общината е въвела в експлоатация сгради IV и V категория с обща разгъната площ от 13 800 квадратни метра. Двете категории сгради, които администрацията има право да въвежда в експлоатация, са офиси, жилища и такива от смесен тип с разгъната площ до 5000 кв. м. Към общата квадратура на вече експлоатираните сгради има 143 броя паркоместа. Според кмета, проверките на подчинените му са показали, че всички места за паркиране се ползват по предназначение. Администрацията постоянно проверявала новите сгради за наличието на паркоместа. Йорданов уточни, че той самият лично ще се включи в инспекциите, на които ще бъдат поканени и журналисти. Сградите ще бъдат избрани чрез жребий, посочи кметът. За периода от 2004 до март 2009 година, общината е въвела в експлоатация общо 448 обекта. 200 от тях са нови сгради, 171 са инфраструктурни, а останалите са преустройства и басейни. Общата площ на обектите е 60 650 кв. м, а прилежащите към тях паркоместа са 728.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).