30% текучество на кадри в МВР - Варна всяка година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:27 / 13.03.2009
547
Около 30% от състава на полицията във Варна се обновява годишно, заради постоянно текучество на кадри. Това съобщи  Стамен Стаматов, който оглавява синдикалния съюз на полицаите в морската столица. По думите му, напускат служители с дълъг стаж, а на тяхно място се назначават хора с по-малък опит. Според комисар Димитър Димитров, директор на Областната дирекция на полицията, текучество е имало предимно в края на 2008 година. "През 2009-та обаче случаите са еднократни", допълни Димитров.

Варненските служители на реда ще се включат в националния протест на 15 март в София, каза Стамен Стаматов. Той очаква до столицата да отидат около 200 - 300 варненски полицаи. Ниските възнаграждения са основният мотив за поредния митинг. "С колко да бъдат увеличени заплатите ни, трябва да стане ясно от разговори с ръководството на МВР", обясни Стаматов. Той е категоричен, че ако и този път това, за което служителите настояват не бъде изпълнено, полицаите ще обсъдят алтернативен вариант за постигане на целите си.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).