30 търговци на сувенири протестират пред общината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:34 / 03.02.2011
978
30 търговци от сувенирния пазар отново се събраха пред сградата на общината. Втори пореден ден те недоволстват срещу решението да се вдигнат сергиите от градинката зад Театъра в центъра на Варна.

В 14,30 ч. представители на търговците ще обсъдят проблема с Иван Иванов от общинската дирекция "Осигуряване и опазвне на обществения ред", който отговаря за контрола върху търговската дейност.

Вчера търговците поискаха отсрочка за премахването на сергиите им, поне докато не приключи тазгодишният туристически сезон. Както "Черно море" първи писа, обещаният протест беше заплануван след няколко дни, но напрежението ескалира и той избухна веднага. Пред сградата на общината се събраха десетки протестиращи, като част от тях успяха да минат през охраната и да влязат вътре, за да се срещнат с кмета. Кирил Йорданов обаче се оказа извън града и исканата среща не се състоя.
Вместо това с протестиращите се срещна Иван Иванов, началник на отдел "Контрол по търговската дейност и туризма". Иванов обяснил на хората, че решението за премахване на сувенирния пазар е взето от експертна комисия, новите скици за мястото вече са готови и не може да се говори за оставяне на сергиите там.

"Посъветваха ни да поговорим мирно и тихо с кмета, когато това е възможно, но без протести и стачки. Казаха ни още, че единственият ни шанс е да бъдем преместени на някое друго място, докато приключи тазгодишният туристически сезон, но за оставяне на сергиите там, където са сега, и дума не можело да става", разказа Васко Стоилов, един от търговците, които излязоха на протеста.

Освен всичко друго срещу оставянето на сергиите на същото място има подадени и множество жалби от живеещи в близост, каза още Иванов. Градинката зад Операта се замърсявала от търговците и клиентите им, както и се вдигал постоянен шум. Това е още една от причините, поради които не можем да оставим сергиите, категоричен бе той.

Източник: в. "Черно море"

Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
06.04.2011 Проблемът със Сувенирния пазар е заради липсата на годен проект
06.04.2011 Търговци: Сувенирният пазар не може да заработи заради ремонта в градинката
24.02.2011 Сувенирният пазар остава в градинката зад операта
16.02.2011 Търговците на сувенири във Варна няма да местят за сега обектите си
16.02.2011 30 търговци на сувенири излязоха в третия ден на протеста
16.02.2011 Пореден протест на търговци на сувенири пред общината
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).