300 лв. глоба за варненец, наплюл шофьор на автобус и кондукторка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:44 / 26.10.2012
750
Районен съд - Варна наложи глоба от 300 лв. на 35-годишен варненец за проява на дребното хулиганство. На 1 октомври т.год. около обяд, на публично място - в автобус на градския транспорт по линия №148, 35-годишният И. Дончев се държал непристойно като наплюл и предизвикал сбиване с шофьора на автобуса. Инцидентът възникнал след направена забележка от страна на водача към пътника да се измести от първата врата, за да не възпрепятства качването и слизането на граждани. 35-годишният мъж заявил, че е с контузен крак и започнал да се държи агресивно с водача като настоявал той да се легитимира с цел подаване на оплакване. Дончев смачкал билета си на топче, хвърлил го по шофьора и го наплюл, в отговор на което водачът спрял автобуса и накарал пътника да напусне. Последвало сбиване между двамата, като при опит да ги разтърве кондукторката също била наплюта.

Нарушителят заяви в съдебна зала днес, че е реагирал първосигнално, но счита, че е бил предизвикан. Той е с чисто съдебно минало до момента.

Районният съд прие, че е налице основание за налагане на административно наказание. Непристойната проява е нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство и се наказва с глоба в размер от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия.

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред окръжния съд е насрочено за 30 октомври от 13 часа.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).