300 молят за социални помощи от началото на годината във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:49 / 22.02.2010
617
Около 300 молби за отпускане на социални помощи са подадени от началото на годината в община Варна, съобщи председателят на социалната комисия към ОбС Анна Радева. По нейни данни през цялата минала година са одобрени 803 молби, като изплатените помощи са в размер на 260 000 лева. По думите на Радева значително се е променил и статуса на хората, които кандидатстват в общината. Докато преди подпомагахме предимно пенсионери, самотни майки и роми, сега кандидатстват все повече млади семейства и хора останали без работа. Най-жалкото е, че сред тях има и бивши учители, посочи още общинската съветничка. Тя допълни, че през тази година в бюджета и за двата вида помощи - социални и здравни са заделени 400 000 лева.

И днес по време на приемната на общинските съветници от БСП, съдействие търсиха предимно хора, които се нуждаят от социална помощ. Една от присъстващите обаче се оплака, че за необходимите документи, досега е дала 30 лв. Няма механизъм, по който вътрешноведомствената комисия да разглежда предложенията за помощи, без да са представени документи, поясниха съветниците.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).