32-ма са кандидатите за шефове на общинските здравни заведения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:43 / 14.01.2009
562
32-ма лекари са допуснати до конкурса за нови управители на тринадесетте общински здравни заведения. 5-членна комисия изслушва кандидатите от вчера. Председател на комисията по избора е проф. Анелия Клисарова, общински съветник от БСП и председател на общинската комисия по здравеопазване. Изслушванията на 32-мата кандидати ще продължат до петък - 16 януари, съобщи за Дарик проф. Клисарова. Комисията заседава от 10.00 до 18.00 часа всеки ден, за да могат мераклиите за началници да предствавят своята концепция за развитие на здравното заведение за 3 години напред.

Освен проф. Клисарова, в комисията влизат още Валерия Ангелова, също от БСП, шефът на районния център по здравеопазване д-р Веселин Балкански, местният лидер на ДПС Янко Станев, както и Красимир Петров от ГЕРБ. За работата си в комисията по избора, петимата членове ще получат по 1300 лева възнаграждение, което беше гласувано на сесия на общинския съвет през октомври миналата година.

Изборът на нови управители на общинските здравни заведения се налага заради изтичането на тригодишния мандат на досегашните. Медиците, допуснати до конкурса, са 32. Те се състезават за управители на ДКЦ 1"Св. Климентина", ДКЦ "Св. Иван Рилски", ДКЦ 3, ДКЦ 4, ДКЦ 5 "Св. Екатерина", ДКЦ"Чайка", Дентален център, Онкодиспансерът, АГ-болницата, Очна болница, Центъра за психично здраве, Тубдиспансера и Центъра за рехабилитация и спортна медицина.

Кои са новите здравни началници, ще стане ясно в началото на следващата седмица.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).