34 работодатели подали молби да наемат непълнолетни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:10 / 27.05.2010
829
Само 34 молби за наемане на непълнолетни лица на работа са подадени в Инспекцията по труда във Варна от началото на годината, съобщи на пресконференция днес шефът на й Иван Иванов. Той посочи, че в сравнение с други години, до края на май, подадените молби са били между 200 и 250 броя.

Иванов препоръчва на хората, които си търсят работа в чужбина да сключват предварителни договори чрез посредническата фирма. Договорите трябва да бъдат задължително на два езика - български и чужд в зависимост от държавата, в която работникът отива. Иванов посочи още, че е важното посредникът да има лиценз за работа издаден от съответните органи. През последните години фирмите „фантоми", които взимат пари за осигуряване на работа в чужбина и след това са изчезвали, вече са почти „изкоренени", допълни шефът на Инспекцията по труда.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).