Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
35 пътни участъци са включени в строителната програма на “Приморски”
Автор: Екип Varna24.bg 10:04 / 06.01.2009Коментари (0)788
В строителната програма на район "Приморски" за 2009 г. са включени 35 нови улици и пътни участъци, които трябва да бъдат проектирани и изградени. Това важи и за уличното осветление по тях, съобщиха за "Черно море" от администрацията на районния кмет Пламен Градинаров. Става въпрос за обекти, чиято реализация ще зависи от бюджета на община Варна за тази година. Дали тя ще задели собствени средства за финансирането на проектите, ще зависи от възможностите на хазната и решението на местния парламент.

Преобладаващата част от обектите съответстват на мандатната програма. Сред най-мащабните от тях са строително-ремонтните работи на ул. "Мир" (2200 кв. м между ул. "Елица" и ул. "Дружба"), за които са нужни 6 млн. лв. Толкова са и средствата, необходими за изграждането на 3300 кв. м от ул. "Акад. Ат. Бешков". По над 7 млн. лв. се очаква да глътнат участъци от ул. "Мадара" и ул. "Бреза", а около 5 млн. лв. - улици 8-а и 20-а. 20 млн. лв. са необходими за изграждането на улици в кв. "Бриз" и местността Св. Никола.

До края на 2009 г. екипът на Пламен Градинаров се надява да бъдат изградени и 9 паркинга в района. Най-големият от тях се предвижда да бъде в североизточната част на ул. "Дойран", между пресечките й с ул. "К. Шиваров" и "Хр. Морфова". За изграждането на този паркинг с площ от 700 кв. м ще е нужна инвестиция в размер на 37 000 лв. Друг по-голям паркинг се планира на ул. "Явор". Според строителната програма той ще се простира на 500 кв. м и би струвал на общината около 27 000 лв. 18 000 лв. са нужни за 400 кв. м паркинг на ул. "Железни врата", а по 9000 лв. за 200 кв. м паркоместа на ул. "Гладстон" и ул. "П. Райчев".

В програмата на районната администрация е заложено и проектирането на планове за улична регулация на селищните образувания в "Приморски". Изготвените проектопланове показват, че най-скъпа ще излезе тази инвестиция за "Траката" - 300 000 лв. По 150 000 лв. ще са необходими за проектирането на планове за уличната регулация на Манастирски рид и Бялата чешма и Дъбравата.

Наред с амбициите за ремонтиране на подлезите в района от екипа на Пламен Градинаров се надяват общината да осигури средства и за поставянето на светофарни уредби на 5 кръстовища в "Приморски". За целта трябват общо 500 000 лв. 3 от светофарите са предвидени за кръстовищата на бул. "Христо Смирненски" с улиците "Евлоги Георгиев", "Дубровник" и "Невен", а другите 2 - на кръстовището на ул. "Роза" и "Ян Палах", както и на ул. "Царевец" и "Ген. Колев".

Източник: chernomore.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Български тенис
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: